Platforma care îţi aduce vecinii mai aproape: face legătura între vecinii care au nevoie de ajutor şi persoanele care pot oferi acest ajutor

Autor: Ioana Matei Postat la 09 aprilie 2020 164 afişări

Platforma care îţi aduce vecinii mai aproape: face legătura între vecinii care au nevoie de ajutor şi persoanele care pot oferi acest ajutor

Vecinultău.ro este o aplicaţie web, accesibilă şi funcţională la nivel naţional, care facilitează legătura online, directă şi gratuită între persoane din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – înscrişi pe platformă. Voluntarii pot ajuta beneficiarii din imediata proximitate cu trei tipuri de servicii: procurarea de alimente, cumpărarea de medicamente, plimbarea animalului de companie.

Astfel, prin accesarea unei platforme prietenoase, beneficiarii vor putea să rămână acasă, în siguranţă, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei.

Ajutorul oferit de un voluntar din imediata sa vecinătate (rază de 1 km până la 5 km), identificat în prealabil prin poză de profil şi date personale, are capacitatea de a spori gradul de încredere al persoanei ce solicită serviciul.

Prin utilizarea platformei Vecinultău.ro, se poate descentraliza sistemul de preluare a comenzilor prin servicii de tip call-center care, de regulă, implică parcurgerea unor distanţe mari de la magazine la beneficiari. Astfel, faptul că voluntarii pot face şi livra cumpărăturile în imediata lor vecinătate (de la magazinul din colţ) diminuează traficul şi expunerea socială, care ar putea spori riscul de contaminare.

Potrivit reprezentanţilor acestei platforme, serviciile voluntarilor înscrişi pe platforma Vecinultau.ro sunt disponibile în toată ţara, inclusiv la nivelul micilor comunităţi, unde iniţiativele civice de ajutorare a persoanelor vulnerabile de obicei nu ajung.

Serviciile de punere în legătură sunt gratuite, iar costul alimentelor şi al medicamentelor este cel de pe bonul de casă. Plimbarea animalului de companie este gratuită.

Beneficiarii sunt oameni din grupurile vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale etc – aflaţi în dificultate/imposibilitate de a se deplasa pentru a îşi face cumpărăturile de alimente şi de medicamente sau fără posibilitatea de a-şi plimba animalul de companie.

Voluntarii sunt persoane fizice care îndeplinesc anumite condiţii, ONG-uri, instituţii, municipalităţi care vor să îşi ajute vecinii, concetăţenii din categoria celor menţionaţi mai sus.

Cei ce solicită aceste servicii pot identifica online pe hartă voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km -  şi le pot cere direct ajutorul, având acces rapid şi uşor la datele lor de contact – adresă de email, telefon.

De asemenea, rudele sau prietenii aflaţi în alte localităţi/străinătate şi care sunt în imposibilitatea de a ajuta persoanele din categoriile de beneficiari descrise anterior, pot lua legătura cu voluntarii din vecinătatea persoanelor în nevoie, pentru a le acorda asistenţă.

Voluntarii vor putea descărca şi printa un afiş, pe care să îl completeze cu date lor de contact şi pe care să îl lipească în zona geografică pe care o “deservesc”, facilitând astfel beneficiarilor, care nu sunt conectaţi la internet, accesul la toate informaţiile menţionate mai sus.

Condiţiile concrete cu privire la lista de cumpărături, preţuri; predarea/preluarea cumpărăturilor; metoda de plată vor fi stabilite direct între beneficiari şi voluntari. Toţi participanţii se obligă să respecte regulile de igienă, de distanţare socială şi de mobilitate recomandate pe perioada pandemiei de COVID-19 şi impuse de platformă. 

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 Proteste în Europa după impunerea de restricţii pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19
Vaccinul anti-coronavirus, o provocare logistică pentru România. Alexandru Rafila: Dozele trebuie administrate în cel mult 17 zile, în centre speciale
MonitorulApararii
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
NEVERENDING STORY
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.