Planul Finanţelor de a emite bonduri în SUA, pus în pericol de explozia primelor de risc pe regiune

Postat la 17 noiembrie 2011 16 afişări

Ministerul Finanţelor şi BNR au încheiat roadshow-ul din SUA pentru vânzarea de obligaţiuni în dolari prin care intenţionau să strângă circa 1 - 1,5 mld. dolari, dar emisiunea riscă să fie amânată din cauza condiţiilor de piaţă extrem de adverse.

Prima de risc pentru România reflectată de cotaţiile CDS-urilor a continuat să urce astăzi până la 463 de puncte de bază (4,63 puncte procentuale), ceea ce ar conduce la o dobândă în dolari de peste 7%, după unele estimări de pe piaţă, ceea ce înseamnă un nivel extrem de greu de acceptat.

Cu excepţia Poloniei, care rămâne o oază de rezistenţă, întreaga regiune este lovită de o nouă undă de şoc care se propagă pe pieţele financiare, cea mai afectată fiind Ungaria, cu CDS-ul la 620 de puncte. În acest context, chiar şi Slovacia, care are CDS-ul la 280 de puncte, aproape de cel al Poloniei, a fost ieri nevoită să amâne o emisiune de eurobonduri după ce a primit cereri de subscriere de numai 13 mil. euro! - analiştii vorbind despre o evaporare a lichidităţilor disponibile pe regiune. Ca urmare, este probabil ca şi România să decidă amânarea împrumutului programat în State. Managerii emisiunii sunt bănci foarte puternice - Citi,

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bonduri,
Finanţe,
prime
/actualitate/planul-finantelor-de-a-emite-bonduri-in-sua-pus-in-pericol-de-explozia-primelor-de-risc-pe-regiune-8984833
8984833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.