Planul anti-Iran: SUA vand armament de 60 miliarde de dolari Arabiei Saudite

Postat la 24 octombrie 2010 31 afişări

Administratia SUA a notificat Congresul cu privire la un contract de livrare de avioane si elicoptere militare Arabiei Saudite, care ar putea atinge suma de 60 de miliarde de dolari - cea mai mare vanzare de arme din istoria Statelor Unite.

Planul prevede autorizarea vanzarii a zeci de bombardiere de vanatoare, de tip F-15, si a trei tipuri de elicoptere, intre care 70 de tip Apache si 72 de tip Black Hawk, a anuntat Andrew Shapiro, subsecretar de stat insarcinat cu afaceri politico-militare. El a precizat ca aceasta vanzare "nu ar trebui sa depaseasca 60 de miliarde de dolari". Livrarea de arme va fi esalonata pe o perioada de 15 pana la 20 de ani.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Philip Crowley, a justificat, in septembrie, cooperarea militara cu Riyadul prin "ingrijorarile de inteles ale Arabiei Saudite si altor tari cu privire la emergenta Iranului". Congresul are posibilitatea sa amendeze si sa intarzie acest acord.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/planul-anti-iran-sua-vand-armament-de-60-miliarde-de-dolari-arabiei-saudite-7544594
7544594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.