Plafon de 600 milioane lei pentru programul de credite Investeşte în Tine

Postat la 03 septembrie 2018 96 afişări

Plafonul de garantare pentru programul guvernamental Investeşte în Tine a fost stabilit la 600 de milioane de lei, iar dobânda pentru creditele obţinute de beneficiari va fi calculată după formula ROBOR la 3 luni + 2% pe an, reiese din normele de aplicare publicate luni de Ministerul Finanţelor.

Plafon de 600 milioane lei pentru programul de credite Investeşte în Tine

„Pentru perioada 2018-2020, estimăm o rată de executare a garanţiilorde până în 3%, care s-a calculat prin raportare la utilizarea plafonului de garantare de 600 de milioane de lei (...) Având în vedere caracteristicile programului (categoriile de beneficiari, perioada de creditare, destinaţia creditelor), pentru toata durata de creditare estimam o rata a creditelor neperformante de cca 17%”, arată iniţiatorii proiectului de norme, în Nota de Fundamentare a viitorului normativ.

De asemenea, costul total al creditelor acordate în cadrul Programului, care este suportat de bugetul de stat, se compune din:

- dobândă, care este compusă din rata de referinţă ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2% pe an; marja include toate costurile legate de acordarea şi derularea creditului în toate etapele finanţării;

- comision de analiză, perceput de către finanţator, de maximum 0,1% aplicat la valoarea finanţării;

- comisioane de gestiune, datorate fondurilor de garantare, care se negociază anual.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.