Pilot la 91 de ani - GALERIE FOTO, VIDEO

Autor: Matei Postat la 20 august 2012 43 afişări

Eric Carter este un fost pilot de război, supravieţuitor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După şapte decenii de la ultimul său zbor, pilotului i s-a acordat şansa de a urca iar la bordul unui avion de luptă. Astfel, a ajuns să fie primul pilot de 91 de ani al unui avion de vânătoare Spitfire.

Eric Carter a supravieţuit pericolelor zilnice la care a fost supus ca pilot în timpul războiului, printre care şi o misiune clandestină în nordul Rusiei din 1941 pentru protejarea rutelor de provizii.

După ce iniţial i s-a refuzat să urce la cockpitul unui Spitfire dintr-un muzeu, a reuşit să îşi îndeplinească visul prin intervenţia unui prieten, aflat la conducerea unei academii de de zbor : « Mi sa părut ridicol că lui Eric nu i s-a permis să se urce la bordul avionului pe motive de siguranţă şi protejare a sănătăţii. Ne simţim norocoşi că putem îndrepta acest rău, aranjând nu doar ca el să urce la bordul unui Spitfire, dar să şi piloteze din nou un astfel de avion. »

Avionul pus la dispoziţia nonagenarului a fost folosit în lupte din nordul Franţei: "Butonul de tragere şi toate celelalte butoane de control" erau acolo, ca şi ultima oară când am pilotat avionul, a declarat Eric. Pilotul a completat: "este ca şi cum ai urca la bordul primei maşini şi te simţi acasă. A fost o experienţă uimitoare, am avut parte atât de amintiri triste, cât şi de unele vesele. A fost exact cum îmi aduceam aminte".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pilot,
Eric Carter,
pilot de război
/actualitate/pilot-la-91-de-ani-galerie-foto-video-9962841
9962841
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.