Piata de retail FMCG, evaluata la 16 miliarde euro, va creste cu 5% pe an

Postat la 01 iunie 2011 29 afişări

Piata romaneasca de retail FMCG, care a scazut in ultimii doi ani cu 29%, pana la 16 miliarde euro in 2010, va reincepe sa se dezvolte, cu un ritm de 5% pe an, potrivit unui studiu efectuat de firma Contrast Management Consulting.

"Criza a redus valoarea pietei de FMCG (Fast Moving Consumer Goods) cu aproximativ cinci miliarde de euro fata de maxima atinsa in 2008, ceea ce reprezinta o scadere de 29%. S-a ajuns astfel la un nivel al pietei similar celui din 2005", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Adrian Comaneci, Senior Project Manager Contrast Management Consulting Romania.

El a adaugat ca in urmatorii ani se estimeaza o crestere anuala a industriei de bunuri de larg consum cu 5%, ca urmare a cresterii puterii de cumparare a populatiei, a dezvoltarii agresive a comertului modern si a modificarilor comportamentului de consum al populatiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
piata retail
/actualitate/piata-de-retail-fmcg-evaluata-la-16-miliarde-euro-va-creste-cu-5-pe-an-8303780
8303780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.