Piaţa de adezivi pentru construcţii a stagnat în acest an, dar marii jucători au speranţe de creştere pentru 2013

Postat la 20 decembrie 2012 39 afişări

Piaţa locală de adezivi s-a menţinut relativ constantă în primele nouă luni din 2012 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, în contextul în care investiţiile în proiecte mari se lasă în continuare aşteptate, iar renovările continuă să facă legea în industria construcţiilor.

"Vânzarea exprimată în tone pe primele nouă luni din 2012 este sensibil egală cu vânzarea anului 2011 în aceeaşi perioadă. Lipsa proiectelor mari, incertitudinea politică ce s-a răsfrânt în proiectele cu primăriile şi de asemenea criza au dus în cele din urmă la o vânzare liniară, fără salturi spectaculoase, aşa cum era de aşteptat", spune Marcel Băr­buţ, omul de afaceri care controlează producătorul de materiale de construcţii AdePlast. Compania care produce adezivi, polistiren şi vopsea a consemnat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane de lei (31,8 milioane de euro), în creştere cu aproape 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe de altă parte, AdePlast a reuşit să-şi dubleze profitul în primele trei trimestre comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, până la 10,9 mil. lei (2,5 mil. euro). "În cadrul segmentului (de adezivi - n. red.) au fost anumite schimbări, unii jucători crescând în dauna celor mici, dar nu a fost nimic spectaculos", mai spune Bărbuţ.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
adezivi,
piata,
evolutie
/actualitate/piata-de-adezivi-pentru-constructii-a-stagnat-in-acest-an-dar-marii-jucatori-au-sperante-de-crestere-pentru-2013-10404109
10404109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.