Piata auto din Romania a coborat trei locuri in UE de la inceputul anului

Postat la 16 noiembrie 2010 9 afişări

Piata auto din Romania a coborat trei locuri in UE de la inceputul anului, pana pe pozitia a 17-a, dupa inmatricularile de autoturisme noi din primele zece luni, avand a cincea cea mai abrupta scadere din 25 de state membre, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Inmatricularile de autovehicule noi pentru pasageri din Romania au scazut cu 26,6% in perioada ianuarie-octombrie fata de acelasi interval al anului trecut, la 70.629 de unitati, in timp ce piata UE s-a restrans cu numai 5,5%, la 11,279 milioane de masini, se arata intr-un comunciat prezentat marti de asociatie.Datele pentru Cipru si Malta nu sunt disponibile.Anul trecut, piata romaneasca a fost pe locul 14 in UE dupa inmatricularile de autoturisme noi, cu 115.979 de inregistrari, fiind depasita in primele zece luni din 2010 de Irlanda, Finlanda si Danemarca, potrivit datelor ACEA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Romania,
UE,
ACEA
/actualitate/piata-auto-din-romania-a-coborat-trei-locuri-in-ue-de-la-inceputul-anului-7720619
7720619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.