Piaţa auto din China, prima la nivel mondial, a înregistrat pierderi de 22,4% în prima jumătate a anului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 12 iulie 2020 119 afişări

Piaţa auto din China, prima la nivel mondial, a înregistrat pierderi de 22,4% în prima jumătate a anului

Vânzările de autovehicule din China au crescut cu 1,8% în luna iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă pierderile din prima jumătate a anului se ridică până la 22,4% din cauza măsurilor lansate pentru a controla numărul de infecţii cu coronavirus, scrie Associated Press.

Industria a crescut cu 7% în urma reluării activităţilor economice din luna mai, după ce înregistrase în februarie un declin uriaş de 81,7%, arată datele Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China.

Vânzările totale de vehicule, incluzând aici camioanele şi autobuzele, au crescut cu 11,6% în luna iunie până la 2,3 milioane.

Cererea de automobile era slabă încă de dinainte de pandemie, pe măsură ce tensiunile dintre Washington şi Beijing rămâneau ridicate, iar economia continua să scadă. În consecinţă, vânzările au scăzut cu 9,6% în 2019, înregistrând astfel al doilea declin anual.

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla au crescut cu 183% în ultimul an, reuşind să înregistreze o creştere de 80% în ultimele trei luni. Anunţul a venit săptămâna trecută, într-un moment în care afacerile companiei în China începeau să arate tot mai bine.

„China reprezintă pe viitor cea mai importantă mişcare a producătorului. Piaţa chineză valorează, în opinia noastră, 300-400 de dolari în plus per acţiune”, a declarat Dan Ives, analist în cadrul firmei de investiţii Wedbush Securities.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
piata auto,
crestere,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.