Piaţa asigurărilor private de sănătate valorează 80 de milioane de lei. De ce e bine să îţi închei o poliţă

Postat la 03 decembrie 2013 195 afişări

Piaţa asigurărilor private de sănătate din România este slab dezvoltată. Theodor Alexandrescu, preşedintele Metropolitan Life, spune că numai anul trecut această piaţă valora doar 80 de milioane de lei, în condiţiile în care costul mediu al unei poliţe de asigurări este de 1.000 de lei pe an. „Asta înseamnă că în jur de 75.000 – 80.000 de români au o asigurare de sănătate privată”, a menţionat Alexandrescu.

Piaţa asigurărilor private de sănătate valorează 80 de milioane de lei. De ce e bine să îţi închei o poliţă

Mai mult, numărul românilor care au o asigurare privată de sănătate este destul de mic. Statisticile de specialitate arată că sub 1% dintre români au o asigurare privată de sănătate.

Cu toate acestea, specialiştii din domeniul asigurărilor sunt optimişti şi spun că numărul românilor care vor încheia o asigurare privată va creşte în viitor, având în vedere faptul că pachetul de bază va stabili un număr exact de episoade de îngrijiri medicale pentru pacienţi decontate de stat, iar pentru servicii adiţionale, aceştia vor avea opţiunea de a acoperi costurile printr-o asigurare privată de sănătate.

Experţii spun că încheierea unei poliţe de asigurări private de sănătate aduce beneficii clientului pe termen lung. Astfel, accesul la tratamente la standarde occidentale în timp scurt, reprezintă unul dintre cele mai mari avantaje pe care îl poate aduce o asigurare privată de sănătate. Mai mult, persoanele care au o asigurare privată de sănătate pot alege spitalul unde să se trateze, indiferent dacă este la stat sau la privat. În funcţie de beneficiile incluse în poliţă, pot opta inclusiv să se trateze într-un spital din străinătate, iar în acest caz costul tratamentului poate fi acoperit parţial sau integral de poliţă. Colaborarea companiei de asigurări cu o reţea cât mai extinsă de instituţii medicale asigură pacienţilor acces prompt la specialităţile dorite.

Acest material face parte din campania “Sănătatea-i cel mai bun prieten” susţinută de Metropolitan Life.

Urmăreşte campania şi pe Facebook

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-asigurarilor-private-de-sanatate-valoreaza-80-de-milioane-de-lei-de-ce-e-bine-sa-iti-inchei-o-polita-11738171
11738171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.