Phenianul nu deţine încă tehnologia rachetelor nucleare, susţine ministrul sud-coreean de Externe

Postat la 06 decembrie 2017 92 afişări

Ministrul sud-coreean de Externe, Kang Kyung-Wha, a declarat miercuri că regimul de la Phenian şi-a dezvoltat capacitatea privind rachetele nucleare într-un ritm mai rapid decât se aştepta, dar nu a reuşit încă să aibă controlul asupra acestei tehnologii, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Phenianul nu deţine încă tehnologia rachetelor nucleare, susţine ministrul sud-coreean de Externe

"Da, regimul (nord-coreean) a făcut progrese semnificative în programul său cu rachete. Şi într-un ritm mult mai rapid decât s-au aşteptat mulţi dintre noi. Totuşi, nu există dovezi concrete care să demonstreze că stăpânesc tehnologia necesară pentru a putea instala un dispozitiv nuclear pe o rachetă cu rază lungă de acţiune. Vorbim despre capacitatea de a reintra (în atmosferă), direcţionarea de la distanţă şi miniaturizarea unui focos nuclear. Încă nu au ajuns încă la etapa finală. Cred că este opinia comună a tuturor experţilor tehnici care au analizat acest program", a spus Kang Kyung-Wha, într-un interviu pentru CNN.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.