Phenianul este capabil în orice moment să efectueze un TEST NUCLEAR, anunţă Seulul

Postat la 08 aprilie 2013 6 afişări

Seulul a subliniat luni că Phenianul este capabil în orice moment să efectueze un test nuclear, precizând totodată că niciun element nu acreditează iminenţa unui asemenea test. Anterior, Seulul a anunţat că Coreea de Nord pare să se pregătească să efectueze în următoarele zile un nou test de rachetă balistică şi un al patrulea test nuclear.

Phenianul este capabil în orice moment să efectueze un TEST NUCLEAR, anunţă Seulul

 "Există activităţi" la instalaţia atomică nord-coreeană Punggye-ri, dar "se pare că este vorba despre activităţi de rutină", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, Kim Min-seok, în timp ce, potrivit Ministerului pentru Reunificare, un test nu pare să fie "iminent".

Potrivit cotidianului JoongAng Ilbo, aceste mişcări observate la instalaţia Punggye-ri sunt de aceeaşi natură cu cele observate înaintea celui de al treilea test atomic, efectuat la 12 februarie, sancţionat de către Consiliul de Securitate al ONU şi reprezentând sursa tensiunilor în curs din Peninsula Coreea.

"Supraveghem de aproape situaţia, care seamănă enorm (de mult) cu ceea ce am văzut înaintea celui de al treilea test", a declarat o sursă oficială, citată de ziar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/phenianul-este-capabil-in-orice-moment-sa-efectueze-un-test-nuclear-anunta-seulul-10719725
10719725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.