PFP: Reducerea contribuţiei statului la fondurile de pensii Pilon 2 este o idee la fel de nocivă ca naţionalizarea sau desfiinţarea acestora

Postat la 24 august 2017 49 afişări

Reducerea contribuţiei statului la fondurile de pensii Pilon 2 este o idee la fel de nocivă ca naţionalizarea sau desfiinţarea acestora, se arată într-un comunicat, transmis, joi, de Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (PFP).

PFP: Reducerea contribuţiei statului la fondurile de pensii Pilon 2 este o idee la fel de nocivă ca naţionalizarea sau desfiinţarea acestora

În spaţiul public au apărut informaţii referitoare la o posibilă diminuare a contribuţiei virate la stat, de la 5,1% la 2,5%, a fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II).

„Din stângăcie sau poate pentru a testa piaţa, fiecare ministru de finanţe a invocat posibilitatea naţionalizării sau desfiinţării acestor fonduri de pensii. Este clar că, deşi declaraţiile au fost retractate ulterior, acestă intenţie încă există, într-o formă sau alta. Ultimul pas în acestă direcţie este această nouă idee, de a reduce contribuţia la fondurile de pensii Pilon 2 de la 6% la 2,5%. Este o idee la fel de nocivă ca şi naţionalizare sau desfiinţarea acestor fonduri de pensii”, se arată în comunicatul PFP.

Trecerea unei părţi din viitoarea pensie a românilor în administrarea privată a fondurilor Pilon 2 este o măsură menită să înlăture slaba administrare a statului, transmite PFP.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.