Antreprenorul grec care a construit în România afaceri de peste 60 mil. euro

Autor: Ioana Matei Postat la 25 august 2017 809 afişări

„Sunt atras de inovaţie, de antreprenoriat, de lucrul în echipă în diverse domenii şi de investiţiile în proiecte de viitor. Împreună cu asociaţii mei de business am investit într-o gamă variată de proiecte din telecom, tehnologie, retail, imobiliare, inovaţie în sănătate etc.”, povesteste Leonidas Anastasopoulos, fondatorul Alesonor şi Cosmos Group.

Antreprenorul grec care a construit în România afaceri de peste 60 mil. euro

El este licenţiat în inginerie mecanică şi totodată deţine şi un master în inginerie mecanică la Universitatea Tehnică Naţională din Atena, precum şi un master în administrarea afacerilor, la Universitatea La Verne din Atena. Are experienţă vastă în dezvoltarea imobiliară şi telecomunicaţii, în România şi Grecia. Anastasopoulos a venit în România în 2003 şi a început dezvoltarea proiectelor imobiliare din rolul de managing partner al companiei de dezvoltare imobiliară specializată în proiecte rezidenţiale cu locuinţe verzi de lux Alesonor. În poziţia sa, el stabileşte strategia de dezvoltare a companiei şi coordonează echipele de design, proiectare şi project management. Sub conducerea lui Anastasopoulos, Alesonor a dezvoltat Amber Gardens, descris de companie drept primul proiect rezidenţial din România cu locuinţe verzi de lux (respectă designul bioclimatic şi urmează standardele unei case pasive), precum şi Almond Tree Residence, Clover Residence, Magnolia Residence, Ivi Office Residence.

Din 2005, Anastasopoulos este şi membru fondator şi CEO al Cosmos Group, care reuneşte mai multe companii din sectorul telecomunicaţii, axate pe furnizarea de soluţii telecom atât pentru clienţi retail, cât şi B2B şi care au ajuns anul trecut la venituri de 23 mil. euro. Cosmos Mobile – devenit cel mai mare distribuitor de cartele preplătite din România – şi reţeaua de magazine IQBOX sunt două dintre cele mai importante companii ale grupului. „Cosmos Mobile este singura companie de pe piaţa locală care a dezvoltat un sistem tehnic complex care monitorizează procesul de distribuţie a fiecărei cartele SIM, activarea sa şi rata de reîncărcare”, explică Anastasapoulos. Cosmos Mobile a devenit astfel cel mai mare distribuitor de cartele preplătite în România pentru Vodafone, Orange, Telekom şi Lyca Mobile. IQBOX este o reţea de magazine telecom cu 42 de unităţi (dintre acestea, 20 sunt magazine proprii, iar 22 gestionate sub licenţă de franciză; operează cea mai mare reţea independentă de magazine a operatorului Telekom în România). Anul trecut, prin Cosmos Group, au depăşit un număr de 700.000 de abonaţi pre-paid activi şi 150.000 abonaţi post-paid activi.

Pe termen lung, Leonidas Anastasopoulos spune că se vede în continuare implicat în proiecte pentru viitor, care îmbunătăţesc stilul de viaţă al oamenilor. „Personal, sunt atras de tot ceea ce înseamnă tehnologie şi inovaţie.”

LEONIDAS ANASTASOPOULOS

39 DE ANI

CEO COSMOS GROUP, MANAGING PARTNER ALESONOR

CAPITAL INVESTIŢIONAL ALESONOR: 45 MIL. EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI ALESONOR: 12

CIFRĂ DE AFACERI COSMOS GROUP ÎN 2016: 23 MIL. EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI COSMOS GROUP: > 200

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.