Pfizer cere aprobarea oficială în SUA a Paxlovid, tratamentul oral pentru COVID

Autor: Andreea Tobias Postat la 30 iunie 2022 57 afişări

Pfizer a declarat joi că cere aprobarea completă în SUA pentru tratamentul antiviral oral COVID-19 Paxlovid, disponibil acum în baza unei autorizaţii de utilizare de urgenţă.

Pfizer cere aprobarea oficială în SUA a Paxlovid, tratamentul oral pentru COVID

Pfizer a precizat că a depus la Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) o cerere de aprobare a Paxlovid pentru tratamentul COVID-19 la persoanele vaccinate şi nevaccinate cu risc ridicat de evoluţie către o boală severă, anunţă Reuters.

Tratamentul cu două medicamente administrat timp de 5 zile începând la scurt timp după debutul simptomelor COVID a redus cu 88% riscul de spitalizare sau deces la pacienţii adulţi cu risc ridicat, neinternaţi în spital, în cadrul studiului clinic efectuat de Pfizer, care nu a inclus persoane vaccinate.

Datele unui studiu efectuat în Israel la începutul acestei luni au arătat că Paxlovid a redus ratele de spitalizare şi de deces în cazul COVID-19 la pacienţii vaccinaţi şi nevaccinaţi cu vârsta de peste 65 de ani, dar nu s-a constatat că a prevenit îmbolnăvirile grave în rândul adulţilor mai tineri.

Peste 1,6 milioane de tratamente cu Paxlovid au fost administrate în Statele Unite, potrivit datelor Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paxlovid,
sua,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.