Peugeot confirmă recrutarea lui Carlos Tavares, care va deveni CEO al grupului anul viitor

Postat la 26 noiembrie 2013 21 afişări

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto francez, a confirmat recrutarea fostului director operaţional al Renault, Carlos Tavares, care va intra din ianuarie în consiliul de administraţie al grupului şi va prelua, anul viitor, funcţia de director general.

Peugeot confirmă recrutarea lui Carlos Tavares, care va deveni CEO al grupului anul viitor

 Actualul CEO, Philippe Varin, se va concentra în următoarea perioadă pe negocierile cu partenerii, a precizat grupul francez, transmite Bloomberg.

Peugeot a propus o majorare de capital de 3 miliarde euro, în urma căreia statul francez şi partenerul din China al companiei, Dongfeng Motor, ar urma să preia câte 20% din acţiuni, au declarat în luna octombrie surse apropiate situaţiei.

Dongfeng vrea însă o participaţie mai redusă, de aproximativ 10%, deoarece preferă să se concentreze pe extinderea parteneriatului cu Peugeot pe piaţa chineză, unde cele două companii produc automobile în joint-venture, au afirmat ulterior alte surse apropiate discuţiilor.

Peugeot încearcă să-şi reducă dependenţa de piaţa auto europeană, aflată aproape de minimul ultimilor 20 de ani în urma crizei financiare şi recesiunii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/peugeot-confirma-recrutarea-lui-carlos-tavares-care-va-deveni-ceo-al-grupului-anul-viitor-11721681
11721681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.