Petrolul scade, în ciuda reducerilor anunţate de OPEC +

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 08 iunie 2020 212 afişări

Petrolul scade, în ciuda reducerilor anunţate de OPEC +

Preţul petrolului a scăzut luni, după ce Arabia Saudită a anunţat că extinderea reducerilor de producţie de către ţările OPEC + nu va include reduceri suplimentare voluntare din partea celor mai mari trei producători din Golf, anunţă Reuters.

Ţiţeiul Brent a scăzut cu 65 de cenţi, sau 1,5%, la 41,65 dolari pe baril la 14:00 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 72 de cenţi, sau 1,8%, la 38,83 dolari/baril.

Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol, Rusia şi alţi producători - grup cunoscut sub numele de OPEC + - au convenit în aprilie să reducă oferta cu 9,7 milioane barili pe zi (bpd) în mai şi iunie, iar sâmbătă au decis să susţină reducerile până în iulie.

După ce extinderea a fost convenită, Arabia Saudită a mărit preţurile pentru luna iulie.

Cu toate acestea, ministrul saudit al energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că regatul şi aliaţii Kuweit şi Emiratele Arabe Unite nu vor aplica reducerea suplimentară de 1,18 milioane bpd în iulie, aşa cum fac luna aceasta.

Preţurile mici au determinat cumpărătorii chinezi să stimuleze importurile, achiziţiile celui mai mare importator de petrol din lume atingând un nivel record de 11,3 milioane bpd în mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
pret,
reduceri,
scadere,
opec

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.