Petrecerea crypto s-a terminat abrupt: Cluburile de fiţe plâng după milionarii din cripto, de care nimeni nu auzise, şi care au dispărut la fel de repede cum au apărut. Aruncau milioane de dolari pe petreceri, îşi etalau peste tot portofelele virtuale şi închiriau cluburi întregi. ”Erau bărbaţi tineri, cu un stil tocilar. Nu puteai zice că au bani, dar cheltuiau sume nebune”

Autor: Ştefan Stan Postat la 27 noiembrie 2022 55 afişări

Petrecerea crypto s-a terminat abrupt: Cluburile de fiţe plâng după milionarii din cripto, de care nimeni nu auzise, şi care au dispărut la fel de repede cum au apărut. Aruncau milioane de dolari pe petreceri, îşi etalau peste tot portofelele virtuale şi închiriau cluburi întregi. ”Erau bărbaţi tineri, cu un stil tocilar. Nu puteai zice că au bani, dar cheltuiau sume nebune”

Era primăvara anului 2021, iar cele mai tari cluburi de noapte din Miami erau inundate de apeluri telefonice de la antreprenori din crypto de care nimeni nu auzise. Aceştia doreau să rezerve o mulţime de mese - sau să închirieze un întreg local pentru o seară, la un cost de o jumătate de milion de dolari sau mai mult, scrie Financial Times. 

În condiţiile în care preţul bitcoin era atunci de 60.000 de dolari, iar criptomonedele deveniseră mainstream, cei mai mari beneficiari ai acestora au descins în oraşul din Florida pentru a-şi etala averea la petreceri somptuoase.

"Dintr-o dată, toţi aceşti copii din domeniul cripto au început să vină şi să cheltuiască o mulţime de bani - sume nebune", a declarat Andrea Vimercati, director la grupul Moxy Hotel.

"Rezervau mese de 50.000 de dolari şi nu ştia absolut nimeni cine sunt ei", a adăugat Vimercati, fost director al Groot Hospitality, care operează unele dintre cele mai tari cluburi de noapte din Miami, inclusiv Liv, Story şi Swan.

Noii petrecăreţi erau "95% bărbaţi, tineri ... cu un stil cam tocilar", a spus el. "Nu puteai spune că aveau mulţi bani dacă doar se plimbau pe acolo".

Puţin mai mult de un an mai târziu, telefoanele au încetat să mai sune, după ce prăbuşirea bursei FTX, cu sediul în Bahamas, a zguduit piaţa şi a aruncat o pată de sânge asupra industriei. Petrecăreţii de criptomonede care frecventau cluburile din Miami au "dispărut complet", a spus Vimercati.

Cei de pe ringul de dans s-au comportat ca şi cum nu ar fi existat ziua de mâine. În cele din urmă, se pare că s-ar putea să fi avut dreptate. "Au vrut să arate că nu aveau nicio limită", şi-a amintit Vimercati. "Comandau 12 sau 24 de sticle din cea mai scumpă şampanie şi făceau duş fără măcar să bea".

În luna iunie a anului trecut, un grup care pretindea că tocmai îşi vânduse compania de criptomonede şi-a sărbătorit câştigul la E11even, un local de noapte luminat cu neon, cu trupe de trapeziste şi spectacole burlesce. "50 Cent cânta, iar cheltuielile lor au depăşit un milion de dolari", a declarat Gino LoPinto, partener de operare la club. "Au plătit în cripto".

şi-a amintit LoPinto: "Au fost aduse căzi de şampanie şi i-au dat lui 50 Cent o grămadă de bani pe care să îi arunce."

E11even a început să accepte plata în criptomonede în aprilie 2021. Clubul a procesat anul trecut tranzacţii în valoare de peste 6 milioane de dolari. Dar în ultimele trei luni, clubul a procesat mai puţin de 10.000 de dolari - "o cădere monstruoasă, uriaşă", a spus el.

Mulţimea cripto a fost dornică să se laude cu noua lor bogăţie, a declarat LoPinto, care a descris cum clientela dovedea cât de bogată era deschizând portofelele cripto de pe smartphone-urile lor.

"În mod normal, nu ţi-ai arăta contul bancar, dar oamenii îşi arată portofelele cripto", a spus el. "Am văzut mai multe portofele cripto într-un an decât conturi bancare într-o viaţă întreagă".

Petrecerile nesfârşite au subliniat statutul Miami-ului de epicentru al industriei criptomonedelor din SUA. Impozitele scăzute din Florida au fost o mare atracţie, la fel ca şi restricţiile mai puţin oneroase ale Covid-19, care au transformat oraşul într-un magnet pentru petrecăreţi.

În martie 2021, FTX a plătit 135 de milioane de dolari pentru a asigura 19 ani de drepturi de denumire pentru arena în care joacă echipa de baschet Miami Heat. În iunie 2021, Conferinţa Bitcoin a avut loc la Miami, după ce s-a relocat din Los Angeles.

Operatorii de cluburi din Miami au putut întotdeauna să se bazeze pe câteva weekenduri mari, precum Art Basel, festivalul de muzică Ultra şi Revelionul. Dar, în ultimii doi ani, participanţii la evenimentele Bitcoin au cerut cât mai multe mese şi, în unele cazuri, au cumpărat localuri întregi pentru a organiza petreceri private.

"În marile weekenduri cripto, grupurile care veneau pentru achiziţii private erau aceşti tineri din domeniul tehnologiei", a declarat Alan Roth, proprietarul salonului de pe acoperiş Rosa Sky. "Un buyout costă între 20% şi 50% mai mult decât am câştiga într-o seară normală".

Banii criptografici au inundat şi alte părţi ale scenei de lux din Miami. "Au cumpărat case mari cu peste 25 de milioane de dolari, au închiriat iahturi mari . . aveau bani şi îi cheltuiau cu lux de amănunte", a declarat Brett Harris, director executiv al vânzărilor de lux la firma imobiliară Douglas Elliman. "Cumpărau case mari în numerar, fără finanţare - converteau Bitcoin în numerar pentru a cumpăra".

"A fost răzbunarea tocilarilor", a spus Harris, adăugând că întreprinzătorii cripto au vrut să cumpere proprietăţi pentru divertisment cu cinematografe home movie şi instalaţii de apă.

Michael Simkins, directorul executiv al operaţiunii de criptomonede a E11even din Miami, a declarat "Banii au venit destul de repede pentru mulţi dintre ei şi este mai uşor să îi cheltuieşti când vin repede".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miami,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.