Peste jumătate din restaurante nu au profit. 50.000 de angajaţi riscă să rămână fără loc de muncă

Postat la 12 noiembrie 2012 18 afişări

Mai mult de jumătate din restaurantele din România nu sunt profitabile, din cauza scăderii consumului, iar aproximativ 50.000 de angajaţi riscă să-şi piardă locurile de muncă dacă acestea se închid, a declarat luni într-o conferinţă Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism.

"Cel puţin 50% din restaurantele din România nu merg în profit în momentul acesta. Sunt 50.000 de angajaţi care au probleme. Gândiţi-vă că Oltchim are doar 3.000 de oameni", a spus Murad.

El afirmă că statul trebuie să vină în sprijinul mediului privat, iar operatorii au mai multe revendicări foarte clare, pe care le vor adresa următorului guvern, pentru a nu se considera campanie electorală.

"Nu aş vrea să facem ceva acum care să nu fie considerat fair-play. Dar cum se instalează noul guvern, îi vom solicita introducerea tichetelor de vacanţă şi TVA la alimentaţie publică redus de la 24% la 9%. După alegeri, dacă nu se vor rezolva aceste probleme, vom intra mai întâi în grevă japoneză pentru o oră. Toate hotelurile membre FPTR nu vor caza pe nimeni timp de o oră, după care vor urma alte măsuri, dacă va fi necesar", a adăugat preşedintele federaţiei

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurante,
angajaţi,
Mohammad Murad
/actualitate/peste-jumatate-din-restaurante-nu-au-profit-50-000-de-angajati-risca-sa-ramana-fara-loc-de-munca-10301749
10301749
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.