Peste 90.000 de persoane au tranzitat frontierele României, aproape jumătate la graniţele cu Ungaria

Autor: Laura Buciu Postat la 20 decembrie 2020 62 afişări

Peste 90.000 de persoane au tranzitat frontierele României, aproape jumătate la graniţele cu Ungaria

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au făcut formalităţile de control aproximativ 90.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 31.700 mijloace de transport (dintre care 11.000 automarfare). Jumătate dintre persoane au tranzitat vămile cu Ungaria.

Pe sensul de intrare au fost, sâmbătă, la nivelul întregii ţări, aproximativ 56.800 persoane cu 18.200 mijloace de transport care au făcut formalităţi de control, iar pe sensul de ieşire, 33.400 persoane cu 13.500 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 42.800 de persoane şi 17.900 de mijloace de transport (cu 4.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 32.500 de persoane cu 12.500 mijloace de transport.

În ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost PTF Nădlac II, judeţul Arad (cu peste 11.200 de persoane care au trecut frontiera, din care 6.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 5.000 de mijloace de transport) şi PTF Petea, judeţul Satu Mare (pe aici au trecut peste 8.500 persoane, din care 7.400 pe sensul de intrare şi aproximativ 3.000 de mijloace de transport).

Poliţia de Frontieră a transmis, duminică, faptul că în acest timp, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În plus, pentru formalităţi, poliţiştii de frontieră folosesc pentru controlul documentelor staţii mobile.

Poliţiştii de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor. Există frontiera de pe raza judeţului Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula, frontiera de pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany şi pe raza judeţului Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzit,
frontieră,
graniţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.