Peste 80% din angajatii din sanatate lucreaza in conditii periculoase, sunt tendinte de emigrare

Postat la 02 august 2011 43 afişări

Majoritatea angajatilor din sistemul sanitar (respectiv 81,9%) considera ca isi desfasoara activitatea in conditii de lucru periculoase si foarte periculoase, multi dintre acesti salariati avand tendinta de emigrare, potrivit unui studiu.

Aproximativ 60% dintre respondentii studiului realizat de Federatia "Solidaritatea" sunt nevoiti sa-si cumpere echipamentul individual de lucru, doar pentru 30% acesta fiind asigurat in exclusivitate de catre unitate. Aceasta situatie intervine ca factor de frustrare si insatisfactie fata de locul actual de munca pentru angajatii din sistem. Echipamentul individual de protectie este deficitar pentru 65,6% dintre subiecti, in 16,1% cazuri acesta lipsind in totalitate. Fara indoiala, lipsa echipamentului de protectie reprezinta un factor de risc destul de important pentru starea de sanatate a angajatilor din sistem, afectand in aceeasi masura si siguranta acestora la locul de munca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
sanatate,
conditii,
tratament,
emigrare
/actualitate/peste-80-din-angajatii-din-sanatate-lucreaza-in-conditii-periculoase-sunt-tendinte-de-emigrare-8558505
8558505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.