Peste 650 de permise de conducere, reţinute vineri de poliţişti

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 mai 2023 61 afişări

Peste 650 de permise de conducere, reţinute vineri de poliţişti

Poliţiştii au retras, vineri, 309 certificate de înmatriculare şi au reţinut 658 de permise de conducere, dintre care 29 pentru consum de alcool şi trei pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, anunţă Ministerul de Interne.

Ca urmare a încălcării legislaţiei rutiere, poliţiştii au retras 309 certificate de înmatriculare şi au reţinut 658 de permise de conducere , dintre care 29 pentru consum de alcool şi 3 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 849 de posibile infracţiuni, aproape 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 80 de persoane. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 122 de autori de infracţiuni care au săvârşit 142 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 18 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, potrivit unui comunicat de presă.

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat 8.594 de sancţiuni contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 33 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 770 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 367.500 de lei.

Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 18 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

„În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 131.380 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 190 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,3%. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 22.859 de mijloace de transport şi 86.716 persoane, dintre care 8.920 de cetăţeni ucraineni”, se menţionează în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
poliţişti,
permise,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.