Peste 450 de persoane au înfiinţat la Cluj-Napoca un grup de solidaritate civică şi comunitară al cărui scop este să organizeze voluntari care să ajute oameni care nevoi

Postat la 16 martie 2020 153 afişări

Peste 450 de persoane au înfiinţat la Cluj-Napoca un grup de solidaritate civică şi comunitară al cărui scop este să organizeze voluntari care să ajute oameni care nevoi

Peste 450 de persoane au înfiinţat la Cluj-Napoca un grup de solidaritate civică şi comunitară al cărui scop este să organizeze voluntari care să ajute oameni în vârstă, persoane bolnave ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuinţe pentru cumpărături sau medicamente.

Potrivit unui comunicat al grupului „Vă ajutăm din Cluj!” transmis, luni, va fi organizat un program de livrări la domiciliu, care să respecte aceste nevoi speciale şi care să menţină siguranţa atât a voluntarilor implicaţi, cât şi a beneficiarilor.

„În vremuri de criză e nevoie de implicare şi solidaritate! Odată cu trecerea ţării la scenariul 3 al crizei coronavirus s-a format în municipiul Cluj-Napoca grupul de solidaritate comunitară <<Vă ajutăm din Cluj!>>. Grupul are în prezent 450 de membri şi reuneşte mai mulţi cetăţeni activi, sub coordonarea a trei organizaţii implicate civic din Cluj: Vedem Just, Civic Suport şi Clujul Sustenabil. Principalul obiectiv este să organizeze eficient voluntari care să poată ajuta oameni în vârstă, persoane cu afecţiuni specifice ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuinţe pentru cumpărături sau medicamente. Va fi organizat un program de livrări la domiciliu, care să respecte aceste nevoi speciale şi care să menţină siguranţa atât a voluntarilor implicaţi, cât şi a beneficiarilor”, se arată în comunicat.

Pentru a evita propagarea virusului, grupul se organizează pe reţelele de socializare şi exclusiv online.

„Cumpărăturile vor fi plătite de solicitanţi şi se vor face în mare parte prin colaborarea cu câţiva furnizori din lanţul retail”, a explicat Cami Gui, voluntar care asigură contactul cu retailerii din partea organizaţiei Clujul Sustenabil.

De asemenea, Ligia Măhălean, iniţitoare a grupului, a afirmat că pe lângă activitatea de aprovizionare, se aşteaptă să apară în timp şi alte tipuri de nevoi, pentru care au început, deja, pregătirile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cluj napoca,
grup,
organizare,
voluntari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.