Peste 40% dintre turiştii români apelează la ofertele de tip Last Minute sau urmăresc promoţiile

Autor: Raluca Ghinea Postat la 10 iunie 2015 257 afişări

Peste 4 din 10 români nu îşi planifică din timp vacanţele, ci aşteaptă ofertele de ultim moment (Last Minute) sau urmăresc promoţiile speciale din anumite perioade, printre cele mai căutate destinaţii la promoţie menţinându-se Grecia, Turcia, Cipru, Spania, Italia şi Portugalia,potrivit unui studiu.

Pe de altă parte, circa jumătate dintre locurile pentru vacanţele de vară au fost accesate prin sistemul de Early Booking (rezervare timpurie), ponderea celor care utilizează această metodă crescând cu 6-7 puncte proentuale anual, reiese dintr-un studiu efectuat de agenţia Paraela 45.

"Până la data de 1 mai a acestui an s-au vândut peste 40% din locurile pentru vacanţa de vară, iar acum tendinţele arată o creştere a vânzărilor ofertelor speciale. Aproximativ 35% dintre locurile de vacanţă pentru vara aceasta au fost achiziţionate recent, prin ofertele speciale pe care le avem", a declarat într-un comunicat preşedintele companiei, Alin Burcea.

Pentru a beneficia de reduceri semnificative şi pentru a avea siguranţa unei vacanţe plănuite în detaliu, turiştii încheie cele mai multe vânzări de tipul Early Booking în luna martie.

În topul destinaţiilor preferate de turiştii români se păstrează Rodos, Corfu, Antalya, Mallorca, Sicilia şi Tenerife, dar s-a observat şi o creştere a interesului pentru Rimini (Italia).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURISM,
OFERTE,
/actualitate/peste-40-dintre-turistii-romani-apeleaza-la-ofertele-de-tip-last-minute-sau-urmaresc-promotiile-14436732
14436732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.