Peste 18 milioane de lei, valoarea ajutorului oferit în contextul războiului de Patriarhia Română

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 martie 2022 52 afişări

Patriarhia Română a oferit până acum ajutor umanitar, în contextul provocat de răzbiul din Ucraina, în valoare de peste 18 milioane de lei.

Peste 18 milioane de lei, valoarea ajutorului oferit în contextul războiului de Patriarhia Română

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, eparhiile aflate la graniţa cu Ucraina, Mitropolia Basarabiei, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Episcopia Tulcii, au fost primele care, în mod concret, au oferit asistenţă umanitară la punctele de frontieră prin care soseau şi sosesc refugiaţii.

În acelaşi timp, au fost activate platformele online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federaţia Filantropia şi fiideajutor.ro a Arhiepiscopiei Iaşilor.

La nivelul Patriarhiei Române, până în 10 martie, au participat la acţiuni caritabile 4.310 persoane din rândul preoţilor şi al voluntarilor, care au asigurat asistenţă permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture de câte opt ore.

„Sprijinul umanitar acordat a constat în bani şi produse (hrană caldă, produse alimentare, hrană pentru bebeluşi, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.). La acest sprijin se adaugă o serie de servicii sociale aflate în derulare (de traducere – 42.707 beneficiari; de consiliere şi orientare – 29.587 beneficiari şi medicale – 9.048 beneficiari). În ceea ce priveşte cazarea refugiaţilor, au fost identificate 8.174 locuri, dintre care 7.521 cu servicii de masă incluse”, se arată în comunicat.

De asemenea, intervenţia caritabilă a Bisericii Ortodoxe Române a constat şi în organizarea de transporturi umanitare. Până acum au fost realizate 128 transporturi pe teritoriul României, 47 transporturi în Ucraina şi 10 transporturi în Republica Moldova.

În acelaşi context, Patriarhia a organizat şi o campanie de donare de sânge, care va continua şi în zilele de 15 şi 16 martie 2022 la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Până la data de 10.03.2022, ajutorul umanitar oferit de Biserica Ortodoxă Română în contextul provocat de războiul din Ucraina este în valoare de 18.823.874 lei”, se arată în comunicatul Patriarhiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarhia,
donaţii,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.