Peste 1.200 de obiecte arheologice, din care jumătate monede, găsite după percheziţii în Constanţa - FOTO

Autor: Cătălin Legănel Postat la 25 februarie 2015 155 afişări

Peste 1.200 de bunuri arheologice de patrimoniu, din care aproximativ jumătate sunt monede antice ori medievale, au fost descoperite de poliţiştii constănţeni, în urma a şapte percheziţii făcute în Constanţa, Mangalia şi comuna Albeşti, la persoane suspectate că fac căutări în zone protejate.

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au făcut şapte percheziţii în localităţile Constanţa, Mangalia şi Albeşti, în cadrul unei acţiuni privind protejarea patrimoniului cultural naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Percheziţiile au vizat şapte persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 53 de ani, despre care existau informaţii că, folosind detectoare de metale, desfăşoară căutări ilegale în zone protejate arheologic.

Astfel, au fost găsite 1.233 de bunuri arheologice, din care 580 de monede antice şi medievale, dar şi obiecte ceramice din perioada antică şi medievală. Totodată, au fost confiscate 13 detectoare de metale, toate bunurile fiind trimise spre expertiză unor specialişti autorizaţi.

Investigaţiile au fost declanşate după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci persoane au fost prinse în zona Silişte-lac, din extravilanul localităţii Gărliciu, în timp ce făceau căutări folosind patru aparate de detecţie a metalelor şi unelte de săpat. La aceste persoane au fost găsite mai multe bunuri metalice şi fragmente ceramice, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional, care urmează a fi expertizate şi predate Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa.

În acest caz au fost întocmite două dosare penale în care se fac cercetări pentru tentativă de furt calificat privind bunuri din patrimoniul cultural naţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PERCHEZIŢII,
MONEDE,
/actualitate/peste-1-200-de-obiecte-arheologice-din-care-jumatate-monede-gasite-dupa-perchezitii-in-constanta-foto-13891590
13891590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.