Perfect Dent din Bucureşti: „Businessul a crescut pentru că ne-am mărit gama de servicii, ne-am mărit spaţiul şi numărul de cabinete“. Clinica de stomatologie Perfect Dent din Capitală a trecut de 2 mil. lei afaceri în 2020, plus 16%

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 14 iunie 2021 115 afişări

După „şocul“ provocat de în­chiderea pieţei de stomatologie pentru două luni în starea de urgenţă în 2020, pacienţii au revenit la dentist, iar afacerile din domeniu au început să recupereze vânzările.

Perfect Dent din Bucureşti: „Businessul a crescut pentru că ne-am mărit gama de servicii, ne-am mărit spaţiul şi numărul de cabinete“. Clinica de stomatologie Perfect Dent din Capitală a trecut de 2 mil. lei afaceri în 2020, plus 16%

După „şocul“ provocat de în­chiderea pieţei de stomatologie pentru două luni în starea de urgenţă în 2020, pacienţii au revenit la dentist, iar afacerile din domeniu au început să recupereze vânzările. Este şi cazul Perfect Dent, o clinică de sto­matologie din Bucureşti care a ajuns la 2,1 mil. lei în 2020, după o creştere de 16%.

„În cazul nostru a fost o creştere şi pentru că ne-am mărit spaţiul cu un an înainte, ne-am mutat într-o locaţie cu un număr de cabinete mai mare. Businessul a crescut pentru că ne-am mărit gama de servicii, locaţia a fost una nouă şi a venit în întâmpinarea acestei pandemii. A venit în sprijinul nostru pentru că am avut un spaţiu mai mare, cabinete mai multe, am putut respecta condiţiile impuse, puteam păstra timpul între pacienţi, aveam două intrări în clinică“, a povestit Denisa Zaharia, fondatoarea Perfect Dent.

Ea a mai spus că după cele două luni în care cabinetele de stomatologie au stat închise, în urma deciziei autorităţilor pentru a limita răspândirea virusului, pacienţii au revenit la medicii denţişti pentru a-şi rezolva problemele, punând mai multă atenţie pe sănătatea lor.

„Cererea a fost mare pe segmentul de aparate dentare de exemplu. Cred că şi datorită faptului că oamenii au avut mai mult timp, nu şi-au mai putut direcţiona veniturile spre vacanţe sau alte segmente. Partea de servicii medicale a funcţionat bine“, a mai spus Denisa Zaharia.

Din 21 martie până la 15 mai cabinetele dentiştilor au fost închise pentru limitarea răspândirii COVID-19. Peste 15.000 de cabinete au fost afectate, fiind o piaţă puternic fragmentată.

Datele statistice privind sănătatea dentară a românilor nu arată bine şi plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la vizitele la stomatolog. Numărul mediu de consultaţii stomatologice pe an pentru fiecare român este de 0,4, potrivit datelor Eurostat, ceea ce înseamnă că românii trec rar pragul medicului dentist. Lipsa cabinetelor dentare şi în zonele defavorizate, în sate, dar şi preţurile pentru consultul şi tratamentele stomatologice ţin oamenii la distanţă de clinicile dentare, mai ales că este o piaţă majoritar privată, iar decontările de la Casa de Asigurări sunt nesemnificative. Totuşi, în urma pandemiei, medicul Denisa Zaharia spune că vede o atenţie mai mare asupra sănătăţii, deşi subliniază diferenţa între Bucureştis au oraşele mari şi restul ţării.

„Anul acesta sperăm să fie cel puţin ca anul trecut, suntem pe creştere în continuare. Din ce în ce mai mulţi conştientizează importanţa sănătăţii în general. Vin din ce în ce mai mult preventiv, să îşi rezolve problemele înainte să se acutizeze. Suntem totuşi în Bucureşti, sectorul 1, dar nu ştiu dacă la nivel naţional lucrurile stau aşa. Dar mi se pare că oamenii sunt mai interesaţi şi mai atenţi în ceea ce priveşte sănătatea“, a mai spus Denisa Zaharia.

PerfectDent este un jucător de talie mică în piaţă, având o singură clinică în Capitală. Piaţa totală de stomatologie a ajuns la 2,2 mld. lei în 2019, iar primii 20 de jucători au o cotă de 15%. În piaţă activează 15.000 de cabinete medicale, potrivit datelor de la Statistică. Puţini dintre aceştia s-au concentrat la nivel de grup şi au ajuns să deţină mai mult de o singură unitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.