Percheziţii DNA în Teleorman, la fostul prefect Teodor Niţulescu, la trei primării şi la un spital

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 27 noiembrie 2014 53 afişări

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la o casă şi un apartament ale fostului prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, la trei primării din judeţ, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede şi la patru firme, într-un dosar în care Niţulescu este suspectat de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judicare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziţii la apartamentul în care locuieşte Teodor Niţulescu în Alexandria şi la un conac al acestuia, din satul Gresia, comuna Stejaru, judeţul Teleorman, imobil izolat, aflat în vecinătatea Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Vedea şi lângă fosta fermă de pui din localitatea Gresia.

Anchetatorii percheziţionează şi Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiorii de Vede, precum şi primăriile comunelor Vedea, Stejaru şi Trivalea Moşteni, din judeţul Teleorman.

De asemenea, au loc percheziţii şi la sediul firmei Venus Mob SRL din Bucureşti, la un punct de lucru al societăţii, din comuna Nanov, judeţul Teleorman, precum şi la două societăţi din Roşiorii de Vede, ambele controlate de Niţulescu - SC Comixt SA şi SC Grup NTIR SRL.

Teodor Niţulescu este suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Teodor Niţulescu, în calitate de prefect al judeţului Teleorman în perioada 2009-2012, a exercitat acţiuni de influenţă pentru ca Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Vedea, unde este preşedinte, să obţină dreptul de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate în Teleorman.

Niţulescu mai este suspectat că ar fi intervenit la persoane din conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Teleorman pentru a fi oprite controale la SC Comixt sau a influenţa concluziile controalelor.

Fostul prefect ar fi intervenit şi persoane din conducerea Gărzii Financiare Teleorman pentru a dispune verificări specifice la agenţi economici din Teleorman, respectiv SC Adytex Investment SRL, pentru a putea astfel să obţină informaţii privind raportul acestei firme cu o altă societate din Craiova, "activitatea de verificare fiind făcută pentru a crea presiuni asupra societăţii în vederea acaparării a 75 la sută din părţile sociale ale acestei firme".

Anchetatorii susţin că, în perioada mai 2011 - iunie 2012, când ocupa funcţia de prefect, Teodor Niţulescu a efectuat acte de comerţ incompatibile cu funcţia la SC Venus Mob SRL şi SC Comixt SA Roşiorii de Vede.

De asemenea, Teodor Niţulescu mai este suspectat şi de presiuni asupra lui Gabriel Nicolae Poncea, când acesta era director al Clubului Sportiv Şcolar Turnu Măgurele, pentru anularea unei licitaţii câştigate de asocierea SC Teldrum SA - SC Hidro Olt SRL şi atribuirea ulterioară a contractului privind amenajarea sediului şi a sălii de sport a clubului către altă asociere formată din SC Ten Holding SRL şi SC Hidro Olt SA, potrivit aceloraşi documente.

În cazul Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiori de Vede, se fac cercetări pentru abuz în serviciu privind nerespectarea de către conducerea unităţii sanitare a prevederilor legale referitoare la achiziţiile publice prin atribuirea directă a unor contracte de furnizare bunuri şi prestări servicii şi plata integrală a facturilor către furnizori anterior livrării efective a bunurilor sau recepţiei serviciilor, favorizând astfel societăţi controlate de Niţulescu, aflat în funcţia de prefect al judeţului Teleorman la data încheierii contractelor.

Teodor Niţulescu, în vîrstă de 55 de ani, a fost primar al municipiului Alexandria din 1996 şi până în 2001. Din acel an, el a fost prefect al judeţului Teleorman, până în 2004, an în care câştigat un mandat de deputat din partea PSD.

În octombrie 2009, Teodor Niţulescu a fost numit din nou prefect al judeţului Teleorman, fiind eliberat din funcţie în aprilie 2012, printr-o hotărâre de Guvern semnată de premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu. Teodor Niţulescu a candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012, din partea Alianţei pentru Teleorman (PDL+PNTCD), pentru funcţia de presedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, însă a a pierdut alegerile în faţa lui Liviu Dragnea.

În iunie 2012, Niţulescu a făst găsit incompatibil de inspectorii ANI, care l-au reclamat şi la Parchet pentru conflict de interese, întrucât ar fi atribuit fonduri pentru deszăpezirea drumurilor unei societăţi unde cei doi fii ai săi sunt asociaţi.

În ceea ce priveşte activitatea politică, Teodor Niţulescu a fost, pe rând, membru PDSR, membru în Biroul Executiv Judeţean, preşedintele PDSR Teleorman, preşedintele PSD Teleorman, membru în biroul Executiv Central al PSD, preşedinte al PC Teleorman, iar în prezent conduce organizaţia judeţeană a PDL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NIŢULESCU,
DNA,
PERCHEZIŢII
/actualitate/perchezitii-dna-in-teleorman-la-fostul-prefect-teodor-nitulescu-la-trei-primarii-si-la-un-spital-13654659
13654659
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.