Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei pentru a scădea rata inflaţiei

Postat la 19 septembrie 2018 65 afişări

Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei, potrivit Wall Street Journal.

Pentru unii investitori străini, o recesiune ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Turciei pentru a scădea rata inflaţiei

În opinia acestora, o economie în scădere este unul dintre puţinele lucruri care ar putea diminua rata foarte ridicată a inflaţiei din această ţară.

Banca centrală turcă a încercat să tempereze creşterea inflaţiei majorând recent rata de referinţă a dobânzii la 24% de la 17,75%, calmând astfel temerile pieţelor referitoare la independenţa acesteia în faţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Mulţi investitori cred că dobânzile mari în sine nu sunt suficiente pentru a susţine lira şi a îmblânzi inflaţia şi că acestea ar putea crea de asemenea probleme pentru companiile şi băncile locale care se luptă să-şi refinanţeze volume ridicate de datorii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.