Pentru prima oară, un pacient care suferea de diabet a fost vindecat. Oamenii de ştiinţă chinezi au folosit terapia celulară

Postat la 27 mai 2024 61 afişări

Pentru prima oară, un pacient care suferea de diabet a fost vindecat. Oamenii de ştiinţă chinezi au folosit terapia celulară

Un bărbat de 59 de ani cu diabet de tip 2 care avea nevoie de mai multe injecţii zilnice de insulină a primit un transplant de celule inovatoare.

El nu mai consumă insulină de 33 de luni şi nu mai ia niciun alt medicament, dând astfel speranţă altor bolnavi de diabet.

Pentru pacienţii care se luptă cu diabetul, un grup de oameni de ştiinţă şi clinicieni chinezi ar putea oferi o rază de speranţă. Pentru prima dată în lume, se pare că diabetul unui pacient a fost vindecat cu ajutorul terapiei celulare, scrie SCMP.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 59 de ani care trăia cu diabet de tip 2 de 25 de ani, era expus unui risc serios de complicaţii ale bolii. El a suferit un transplant de rinichi în 2017, dar îşi pierduse cea mai mare parte a funcţiei insulelor pancreatice, care controlează nivelul de glucoză din sânge, şi se baza pe multiple injecţii de insulină în fiecare zi

„Avea un risc mare de complicaţii grave ale diabetului”, a declarat Yin Hao, un cercetător de frunte de la Spitalul Changzheng din Shanghai, pentru publicaţia The Paper din Shanghai-brd, la începutul acestei luni.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chinezi,
diabet,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.