Pentagonul intenţionează să ia măsuri suplimentare pentru susţinerea ţărilor baltice

Postat la 30 aprilie 2014 50 afişări

Pentagonul intenţionează să ia măsuri suplimentare pentru susţinerea aliaţilor est-europeni membri NATO, îngrijoraţi de acţiunile Rusiei în Ucraina, în special prin intensificarea exerciţiilor militare programate în iunie în ţările baltice, a anunţat marţi purtătorul său de cuvânt.

Pentagonul intenţionează să ia măsuri suplimentare pentru susţinerea ţărilor baltice

 Exerciţiile navale multilaterale Baltops şi cele terestre Saber Strike "sunt programate de mai mult timp", însă Pentagonul intenţionează să "le intensifice cu mijloace suplimentare care sunt deja în Europa, probabil cu mai multe avioane, probabil cu mai multe nave", a afirmat pentru presă contraamiralul John Kirby.

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, a prezentat această posibilitate omologului său eston, Sven Mikser, în cursul unei întrevederi, marţi, la Pentagon, potrivit contraamiralului Kirby. Chuck Hagel urma să aibă o întrevedere şi cu omologul său ceh, Martin Stropnicky.

În afară de trimiterea unui detaşament al forţelor aeriene în Polonia, Statele Unite au mai mobilizat patru unităţi de 150 de militari fiecare în Polonia şi toate cele trei ţări baltice, care s-au aflat timp de cinci decenii sub ocupaţie sovietică, până în 1991, după care au devenit membre NATO în 2004. Ultimul contingent a sosit luni în Estonia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pentagonul-intentioneaza-sa-ia-masuri-suplimentare-pentru-sustinerea-tarilor-baltice-12553803
12553803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.