Pensiile speciale vor fi recalculate pana la 1 septembrie, cele ale militarilor pana la sfarsitul anului

Postat la 22 iulie 2010 39 afişări

De la 1 septembrie "pensionarii de lux" isi pot lua adio la sutele de milioane pe care le primeau de la stat, in ciuda faptului ca nu au contribuit pe masura. Cabinetul Boc a aprobat, miercuri, normele metodologice pe baza carora se poate face recalcularea.

Avand in vedere regimurile juridice diferite, pensiile speciale ale personalului auxiliar din instante, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi vor fi recalculate pana in septembrie si reduse dupa aceasta data, in timp ce pensiile militare de stat vor fi recalculate pana la finele anului.

Astfel, potrivit premierului Emil Boc, pana la 1 septembrie vor fi recalculate 6.250 pensii speciale ale personalului auxiliar din instante, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi recalculate 168. 000 pensii militare de stat, urmand ca acestea sa fie achitate intr-un nou cuantum dupa 1 ianuarie 2011. Pensiile sub 3.000 de lei nu vor diminuate, a precizat Boc.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pensii speciale,
recalculare,
militari
/actualitate/pensiile-speciale-vor-fi-recalculate-pana-la-1-septembrie-cele-ale-militarilor-pana-la-sfarsitul-anului-6660576
6660576
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.