Pelerinaj hindus - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 iulie 2012 152 afişări

În fiecare an, credincioşii hinduşi pornesc într-un pelerinaj către peştera Amarnath, unul dintre cele mai sfinte altare ale credinţei hinduse. Peştera este plasată în apropiere de Baltal, Kashmir, India şi este un loc de rugăciune încă din timpuri imemoriale, referinţe la ea fiind descoperite în multe texte antice.

Conform unei legende hinduse, aceasta este peştera în care Shiva a explicat secretul vieţii şi eternităţii consoartei sale divine, Parvati. Peştera este acoperită de zăpadă cea mai mare parte a timpului şi doar pentru o scurtă perioadă din timpul verii este accesibilă pelerinilor.

Peştera este situată la o altitudine de 3888 de metri iar pelerinii trebuie să îndure temperaturi negative şi să meargă pe gheţari pentru a ajunge la destinaţia dorită, relatează publicaţia americană Boston. În peşteră se află o stalagmită considerată de hinduşi un simbol al lui Shiva. Se estimează că în pelerinajul din acest an vor porni peste 700.000 de oameni, ceea ce produce îngrijorare în rândul oficialităţilor din regiune, din prisma stabilităţii politice. Şi asta pentru că regiunea a luptat, de-a lungul timpului, de multe ori pentru a-şi câştiga independenţa faţă de India.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pelerinaj,
mormânt,
hindusi
/actualitate/pelerinaj-hindus-galerie-foto-9894202
9894202
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.