Pedro Sanchez a devenit premierul Spaniei. Cine este politicianul care, în premieră în istoria acestei ţări, a reuşit să dea jos un guvern prin moţiune de cenzură. FOTO

Postat la 01 iunie 2018 132 afişări

Liderul formaţiunii politice Partidul Socialist, Pedro Sanchez, în vârstă de 46 de ani, a devenit vineri noul premier al Spaniei, după ce Mariano Rajoy a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Pedro Sanchez a devenit premierul Spaniei. Cine este politicianul care, în premieră în istoria acestei ţări, a reuşit să dea jos un guvern prin moţiune de cenzură. FOTO

Sanchez, al cărui partid a anunţat în urmă cu o săptămână că va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Rajoy, a fost susţinut de 180 de voturi ale parlamentarilor.

Fost profesor de economie şi membru al Parlamentului, Pedro Sanchez este primul om din istoria Spaniei care a devenit premier după ce fostul şef al Guvernului a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură.

Pedro Sanchez a fost ales ca preşedinte al Partidului Socialist (PSOE) în 2014, iar doi ani mai târziu, din cauza poziţiei în scandalul privind corupţia, în care era implicată formaţiunea politică a lui Rajoy, acesta a fost obligat să se retragă din funcţie chiar de către comitetul executiv al propriului partid.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.