Pe urmele lui Gagarin. Excursie de 200.000 de dolari in spatiu (FOTO+VIDEO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 ianuarie 2011 233 afişări

Peste 100 de oameni au platit deja 200.000 de dolari pentru a fi printre primii care pleaca intr-o excursie in spatiu.

Excursiile se regasesc in oferta a trei agentii de turism din SUA, care promoveaza vacante pe Virgin Galactica, nava spatiala comerciala a lui Sir Richard Branson de la Virgin Group, scrie SunSentinel.com

Trei americani, dintre care unul este David Mendal, proprietarul Forest Travel of Aventura, una dintre cele trei agentii care au pus la vanzare excursiile in spatiu, au dat si ei avans 20.000 de dolari, adica 10% din suma totala pe care vor trebui sa o plateasca pentru a ajunge in spatiu. Un alt cuplu a decis sa amane achizitia unei locuinte pentru a se numara si ei pe lista excursionistilor in spatiu.

Interes exista peste tot in lume, cu rezervari venite din Spania si chiar Japonia, spune Jeannie Cartier Sauleau, prorpietarul agentiei Sixt Star Travel.Astfel, cele trei agentii mizeaza ca vor mai gasi alti cel putn 30 de clienti pentru acest pachet de vacanta neobisnuit. Printre ei se va numara cu siguranta si Sir Richard Branson, impreuna cu mama si copi sai.

Nava spatiala va fi lansata din desertul din New Mexico, atasata unui avion ajutator care o va duce la o inaltime de peste 15 kilometri de la sol, dupa care va fi detasata si proiectata la aproape 105 kilometri distranta de Pamant. "De acolo, pasagerii vor putea vedea totul pe o raza de 1.600 de kilometri", spune Peter Friedman de la Unique Travel.

Odata in spatiu, turistii excentrici vor avea voie sa pluteasca prin cabina pentru patru pana la sapte minute, simtind pe propria piele legile imponderabilitatii, moment in care nava va porni inapoi spre Pamant, la cel mult doua ore dupa decolare.

Pretul de 200.000 de dolari va include si trei zile de pregatire si instructaj pentru excursie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gagarin,
excursie,
spatiu,
David Mendal
/actualitate/pe-urmele-lui-gagarin-excursie-de-200-000-de-dolari-in-spatiu-foto-video-7871443
7871443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.