Patrulater cu protocol

Postat la 08 martie 2006 21 afişări

Liderii PNL, PD, UDMR si PUR au semnat in fine, saptamana trecuta, protocolul de functionare a coalitiei guvernamentale, menit sa asigure stabilitatea guvernarii. Protocolul reglementeaza modul de luare a deciziilor in coalitie prin consens, modul de sprijinire a guvernului de catre cele patru partide si repartitia puterii in teritoriu intre partide.

Liderii PNL, PD, UDMR si PUR au semnat in fine, saptamana trecuta, protocolul de functionare a coalitiei guvernamentale, menit sa asigure stabilitatea guvernarii. Protocolul reglementeaza modul de luare a deciziilor in coalitie prin consens, modul de sprijinire a guvernului de catre cele patru partide si repartitia puterii in teritoriu intre partide. Semnarea n-a fost insa de natura sa linisteasca temerile scepticilor fata de soliditatea coalitiei. PNL si PD nu au semnat protocolul in calitate de alianta, ci fiecare in nume propriu, iar o coalitie de patru formatiuni e in mod na-tural mai fragila decat una de trei, nemaivorbind de faptul ca astfel se indeparteaza si mai mult perspectiva unei fuziuni a PNL cu PD.

Pe de alta parte, neintelegerile privind impartirea puterii in teritoriu nici macar nu s-au incheiat: protocolul nu a fost semnat la data programata de filialele din Covasna ale partidelor, din cauza refuzului PD de a ceda UDMR conducerea Directiei Silvice. In fine, liderii politici continua sa aiba divergente chiar in privinta longevitatii actualei guvernari. In timp ce presedintele Traian Basescu continua sa sustina organizarea de alegeri anticipate cel mai tarziu in vara acestui an, premierul PNL Calin Popescu-Tariceanu si vicepremierul UDMR Marko Bela nu considera oportune alegerile anticipate decat dupa aderarea la UE, in 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/patrulater-cu-protocol-2510470
2510470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.