Patru romani si-au cumparat proprietati pe insule exotice

Postat la 22 februarie 2011 152 afişări

O mare agentie imobiliara internationala a creat, inca de acum trei ani, un departament specializat in tranzactionarea de proprietati exotice, destinat clientilor romani.

Din 2008, anul declansarii crizei, patru romani au achizitionat proprietati imobiliare pe o insula, potrivit reprezentantilor Coldwell Banker Affiliates of Romania. Identitatea lor nu a fost divulgata. Motivul: politica stricta de confidentialitate. Singurul roman despre care se stie ca detine o vila in insula caraibiana Saint Martin este Dinu Patriciu. El este totodata si cel mai bogat roman, cu o avere estimata in 2010 de Forbes Romania la 2,3 miliarde de euro.

"Sunt putine persoane din Romania interesate de cumpararea unei proprietati intr-o insula exotica. Este o nisa foarte, foarte mica. Nu exista o inclinatie inspre retragerea pe o insula sau petrecerea vacantelor intr-un loc de acest fel. Curiozitatea este factorul de decizie pentru cei care achizitioneaza o proprietate pe o insula", a explicat pentru gandul Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania. In fapt, achizitia unei insule nu difera foarte mult de cumpararea oricarei parcele de teren peste hotare. Trebuie tinut cont de legislatia specifica fiecarui stat (daca permite accesul la proprietate al cetatenilor straini) si de statutul juridic al terenului (sunt frecvente cazurile in care autoritatile locale nu permit constructia de imobile pe acest tip de proprietati).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
proprietarii,
insule
/actualitate/patru-romani-si-au-cumparat-proprietati-pe-insule-exotice-8004460
8004460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.