Patru din cinci avioane zboara

Postat la 21 aprilie 2010 17 afişări

Iordache: 40 de zboruri din 205, anulate miercuri pe Aeroportul Otopeni, 4 din 75 anulate pe Baneasa

BUCURESTI (MEDIAFAX) - Purtatorul de cuvant al Aeroportului "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat ca sunt anulate 40 de zboruri din 205 programate miercuri pe Aeroportul international Otopeni, iar pe Aeroportul Baneasa sunt anulate patru zboruri din 75.

Iordache a precizat ca din cele 40 de zboruri anulate pe Otopeni, jumatate sunt pe relatia Germania, iar celelalte 20 in directia Paris, Londra, Helsinki, Riga, Chisinau.

Pe Aeroportul Baneasa nu vor circula miercuri doua curse tur-retur, respectiv o cursa Blue Air spre Paris si o cursa Wizzair spre Dortmund.

Un al doilea nor de cenusa vulcanica a intrat in Romania miercuri dimineata, la ora 9.00, dar la o altitudine care nu creeaza probleme deosebite si nici nu afecteaza calitatea aerului, fara a exista depuneri de cenusa la sol, astfel ca traficul aerian se desfasoara in prezent fara restrictii.

Evolutia situatiei provocata de eruptia vulcanului din Islanda a fost analizata si prezentata de catre membrii Guvernului la inceputul sedintei de miercuri a Cabinetului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, si cel al Transporturilor, Radu Berceanu, l-au informat pe premierul Emil Boc ca la acest moment nu sunt semnalate probleme deosebite provocate de norul de cenusa, care sa impuna introducerea unor noi restrictii.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat, marti seara, agentiei MEDIAFAX, ca traficul aerian poate fi restrictionat doar daca trei actualizari consecutive ale prognozei curentilor de aer arata "pericol pentru zboruri" intr-un anumit spatiu aerian.

Ministerul Mediului informa de asemenea ca Romania poate intra din nou, de miercuri dimineata, sub incidenta codului rosu pentru aviatie.

Directorul ANM anunta ca un al doilea val de cenusa emanata de vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda se indreapta spre Europa, insa, potrivit lui Sandu, la acel moment existau sanse ca el sa evite Romania.

Eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a generat, incepand de joi, 15 aprilie, grave perturbari ale traficului aerian.

Spatiul aerian romanesc, inchis sambata din cauza norului de cenusa, a fost redeschis de luni. Mai multe companii au anuntat ca au anulat, marti, unele curse catre destinatii interne si externe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avioan,
zboruri,
aeroport,
Otopeni,
Baneasa
/actualitate/patru-din-cinci-avioane-zboara-5990731
5990731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.