Patronatele vor salariu minim pe oră şi primă pentru salarii sub 1.000 de lei

Postat la 22 septembrie 2011 8 afişări

Confederaţiile patronale au reluat, joi, la întâlnirea cu noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, două propuneri mai vechi privind introducerea unui salariu minim pe oră şi a unei prime în cazul salariile sub 1.000 de lei, pentru care să se plătească doar CAS.

Preşedintele Consiliului Economic şi Social, Florian Costache, a declarat după discuţiile de la Ministerul Muncii că reprezentanţii patronatelor au făcut două propuneri ministrului Muncii pentru susţinerea economiei.

Cele două propuneri se referă la introducerea unui salariu minim pe oră care să înlocuiască salariul minim pe economie şi a cărui valoare ar fi în prezent la aproximativ patru lei şi introducerea unor prime cuprinse între 100 şi 300 de lei care să fie acordate salariaţilor din privat ce au venituri sub 1.000 de lei, pentru a creşte puterea de cumpărare a acestora. Patronatele au precizat că pentru această primă urma ca angajatorul să plătească doar CAS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Patronatele,
salarii,
Sulfina Barbu
/actualitate/patronatele-vor-salariu-minim-pe-ora-si-prima-pentru-salarii-sub-1-000-de-lei-8787110
8787110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.