Patronatele din panificaţie ameninţă cu greva fiscală, dacă nu scade piaţa la negru

Postat la 07 martie 2013 19 afişări

Reprezentanţii patronatelor din panificaţie spun că piaţa neagră a pâinii a ajuns să ocupe 70% din totalul producţiei şi ameninţă cu greva fiscală, dacă TVA nu va fi redusă de la 24% la 9% şi dacă statul nu-i va controla şi sancţiona pe producătorii care lucrează la negru.

Piaţa totală a pâinii din România este estimată la 1,5 miliarde de euro, din care 70% reprezintă piaţa neagră, nefiscalizată, a declarat joi, înaintea unei conferinţe a morarilor şi brutarilor, Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Rompan din industria panificaţiei.

El spune că statul pierde din nefiscalizarea a peste două treimi din piaţă aproape 300 milioane de euro pe an.

Potrivit lui Popescu, din cauza pieţei negre, în primele două luni ale acestui an vânzările de pâine ale producătorilor fiscalizaţi au înregistrat cea mai mare pierdere din ultimii ani, respectiv 25%.

"Marii producători de pâine au pierdut în momentul de faţă segmente de piaţă extrem de importante. Au ajuns să acopere sub 30% din piaţă", a adăugat el

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Patronate,
panificaţie,
greva fiscală
/actualitate/patronatele-din-panificatie-ameninta-cu-greva-fiscala-daca-nu-scade-piata-la-negru-10652060
10652060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.