Patronate: Peste 135.000 de locuri pregătite pentru Paşte în staţiuni, cu 8% mai mult ca anul trecut

Autor: Liviu Iancu Postat la 10 aprilie 2015 60 afişări

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit pentru turiştii de Paşte 135.000 de locuri, cu 8% mai mult decât anul trecut, iar rezervările, mult sub aşteptări din cauza ploilor de la începutul lunii aprilie, au început să se revigoreze în ultimele două zile, după ce vremea s-a încălzit.

Cele mai multe locuri dintre cele 135.000 sunt la pensiuni (75.000), în staţiunile montane (30.000), în staţiunile balneare (15.000), dar şi la mare (2.500 de locuri) şi în alte destinaţii, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

"Din cauza vremii urâte din ultimele săptămâni, românii nu prea s-au înghesuit să cumpere vacanţe pentru acest weekend. Paştele în staţiuni îl sărbătores în general orăşenii care nu prea au rude la ţară şi care trebuie să aleagă între vacanţa de Paşte şi cea de 1 Mai. Încă nu am ajuns la nivelul din 2008, când ne puteam permite două vacanţe atât de apropiate înainte de vacanţa de vară", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

El a afirmat că vremea frumoasă din ultimele zile le dă motive de optimism hotelierilor şi proprietarilor de pensiuni.

"Românul este o naţie last minute şi soarele din ultimele zile îi va face pe mulţi să ia drumul Paştelui la pensiuni. Asta ne face să credem că, în final, vom avea cel puţin încasările de anul trecut", a mai spus Răducan.

Şi Marinela Stoian, fondatorul ANTREC, a arătat că rezervările au început să se intensifice pe ultima sută de metri.

"Cam de ieri, alaltăieri au început. Până acum două zile, avem rezervări de 50-60%, sub aşteptări, din cauza vremii. Uneori, condiţiile meteo sunt la fel de importante ca tarifele", a explicat Stoian.

Ea a spus că cele mai solicitate pensiuni sunt în Bucovina, Neamţ, nordul Olteniei şi în Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURIŞTI,
PAŞTE,
/actualitate/patronate-peste-135-000-de-locuri-pregatite-pentru-paste-in-statiuni-cu-8-mai-mult-ca-anul-trecut-14116628
14116628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.