Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevi:Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale

Autor: Cosmin Pirv Postat la 21 iunie 2021 54 afişări

„Alături de familie, Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”, le-a transmis elevilor care se pregătesc de examenele naţionale patriarhul BOR, PF Daniel.

Patriarhul Daniel, mesaj pentru elevi:Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale

Conform acestuia, în formarea fiecărui om, examenele sunt „cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual”.

PF Daniel susţine că pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii.

„În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesorii lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă inspire şi să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!”, se mai arată în mesajul adresat elevilor.

Absolvenţii claselor a opta încep marţi examenele de evaluare naţională, iar săptămâna următoare încep probele examenului de bacalaureat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarh,
examen,
elevi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.