Patriarhie: Politizarea, asocierea cu Liviu Dragnea şi lipsa dezbaterii, cauzele ce au dus la eşecul referendumului

Postat la 09 octombrie 2018 49 afişări

Referendumul pentru familie nu a atins pragul de 30% necesar validării din cauza politizării evenimentului, a asocierii cu Liviu Dragnea, dar şi pentru că întrebarea adresată electoratului a fost neclară, a declarat, marţi, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Patriarhie: Politizarea, asocierea cu Liviu Dragnea şi lipsa dezbaterii, cauzele ce au dus la eşecul referendumului

Reprezentantul BOR a precizat, într-un interviu pentru RFI, că tema referendumului nu a fost dezbătută suficient de societate, iar la eşecul scrutinului au contribuit şi  "dezinfomările din mediul online şi politizarea evenimentului".

"Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenţei personale, ignorării mizei acestui referendum şi manipulărilor în special din mediul online", a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

"S-a spus clar este referendumul lui X... Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum. Acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme", a precizat Vasile Bănescu.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.