Patriarhia Română reacţionează la eventuala oficializare a aşa-zisului „parteneriat civil”

Postat la 28 februarie 2017 220 afişări

Patriarhia Română a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că priveşte cu îngrijorare demersurile legate de eventuala oficializare a aşa-zisului „parteneriat civil”, acţiuni materializate într-un proiect de lege aflat în acest moment pe agenda Camerei Deputaţilor.

Patriarhia Română reacţionează la eventuala oficializare a aşa-zisului „parteneriat civil”

"Considerăm că instituţionalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinţei creştine şi tradiţiei poporului român, cu posibile consecinţe grave pentru viaţa morală, familială şi socială a acestuia. Din punct de vedere creştin, dar şi constituţional, cu excepţia adopţiei şi a înrudirii de sânge, familia se naşte exclusiv prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze concubinajul şi să deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei şi al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejează în mod optim „creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” este doar familia (art. 48, al. 1 din Constituţia României)”, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei, remis marţi MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române, încercările de redefinire a familiei naturale şi tradiţionale "par să facă parte dintr-o agendă ideologică care discreditează valorile şi binefacerile sociale ale familiei".

Reacţia Patriarhiei Române vine după ce membrii comisiei de egalitate de şanse au avizat favorabil propunerea legislativă privind parteneriatul civil, depusă de Remus Cernea, Comisia juridică fiind sesizată pe fond.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.