Patriarhia: Niciun preot nu a oficiat la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Postat la 05 ianuarie 2013 30 afişări

Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu, informează, sâmbătă, Patriarhia Română.

"Ca urmare a încercării de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, Patriarhia Română precizează: Niciun preot al Bisericii Ortodoxe Române nu a fost prezent pentru a oficia o slujbă religioasă la momentul incinerării regretatului artist Sergiu Nicolaescu", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhia Română a făcut aceste precizări după ce presa a relatat că la momentul incinerării lui Sergiu Nicolaescu ar fi fost oficiată o slujbă religioasă, în cadru restrâns, la crematoriul Vitan Bârzeşti. Familia lui Sergiu Nicolaescu nu a dezvăluit nimic despre modul de desfăşurare a ceremoniei de incinerare.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.

Sâmbătă dimineaţa, câteva sute de persoane s-au dus la Cercul Militar Naţional pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu. Numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, primarul Capitalei, Ministerul Culturii, Televiziunea Română, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinţe. Dana Nicolaescu, soţia regizorului, a declarat joi că incinerarea a fost "dorinţa expresă" a soţului său, pe care i-a respectat-o, şi a solicitat presei să trateze "cu decenţa şi respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin dispariţia soţului ei".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patriarhia-niciun-preot-nu-a-oficiat-la-momentul-incinerarii-lui-sergiu-nicolaescu-10430703
10430703
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.