Partidul Socialiştilor, pe primul loc în urma scrutinului din Republica Moldova, alianţa ACUM pe locul doi - rezultate parţiale/ Liderii opoziţiei proeuropene anunţă PROTESTE pentru alegeri fraudate

Postat la 25 februarie 2019 62 afişări

Partidul Socialiştilor (PSRM), formaţiunea preşedintelui prorus Igor Dodon, s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului parlamentar din Republica Moldova, fiind urmat de alianţa electorală ACUM şi Partidul Democrat, potrivit rezultatelor preliminare anunţate de Comisia electorală de la Chişinău.

Partidul Socialiştilor, pe primul loc în urma scrutinului din Republica Moldova, alianţa ACUM pe locul doi - rezultate parţiale/ Liderii opoziţiei proeuropene anunţă PROTESTE pentru alegeri fraudate

După numărarea a 97% dintre voturi, Partidul Socialiştilor (centru-stânga, prorus) a obţinut un procentaj de 31,4%.

 

Poziţia a doua este ocupată de Blocul electoral proeuropean ACUM, care a obţinut 26,1% dintre voturi. Alianţa ACUM este formată din Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase, şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu.

 

Pe locul trei se situează Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, cu 24% dintre voturile numărate.

 

În Parlamentul de la Chişinău a mai intrat şi Partidul ŞOR (prorus), care a obţinut 8,4% dintre voturi.

 

Restul partidelor nu au reuşit să treacă pragul electoral de 6%. Prezenţa la vot la aceste alegeri legislative a fost de 49,22%

 

Liderii opoziţiei proeuropene susţin că scrutinul din Republica Moldova a fost fraudat, anunţă proteste

 

Maia Sandu şi Andrei Năstase, liderii Blocului Electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), consideră că alegerile au fost fraudate şi ar trebui să fie invalidate, anunţând totodată că urmează proteste pe această temă.

 

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Jocurile de Putere” cu Rareş Bogdan la Realitatea TV.

 

Întrebată dacă va recunoaşte rezultatele scrutinului electoral, lidera PAS, Maia Sandu, într-o intervenţie telefonică, a declarat următoarele:

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
partid,
moldova,
socialisti,
scrutin,
alianta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.