Parlamentul European va ridica imunitatea a doi eurodeputaţi în ancheta legată de Qatar

Autor: Cosmin Pirv Postat la 03 ianuarie 2023 44 afişări

Parlamentul European va ridica imunitatea a doi eurodeputaţi în ancheta legată de Qatar

Parlamentul European a anunţat luni că a început o procedură de ridicare a imunităţii a doi dintre membrii săi, în urma unei cereri din partea justiţiei belgiene care investighează un scandal de corupţie Uniunea Europeană-Qatar.

„În urma unei cereri din partea autorităţilor judiciare belgiene, am lansat o procedură de urgenţă pentru ridicarea imunităţii a doi membri ai Parlamentului European”, a declarat pe Twitter preşedintele Parlamentului, Roberta Metsola.

Două surse apropiate anchetei au declarat pentru Reuters că cei doi eurodeputaţi sunt belgianul Marc Tarabella şi italianul Andrea Cozzolino.

Avocatul lui Tarabella, Maxim Toller, a declarat că clientul său este în favoarea ridicării imunităţii. Anterior, Tarabella a negat că ar fi comis vreo infracţiune.

Reuters nu a reuşit să-l contacteze pe Cozzolino pentru comentarii. Luna trecută, acesta declarase că nu era investigat la acel moment: „Nu am fost interogat. Nu am fost percheziţionat”.

Procurorii belgieni fac cercetări într-un dosar legat de presupuse sume de bani oferite pentru a influenţa deciziile Parlamentului European privind Qatar. În acest caz sunt cercetaţi şi Francesco Giorgi şi vicepreşedintele demis al Parlamentului European Eva Kaili.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentul european,
anchetă,
imunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.