Parlamentul European ameninţă cu blocarea bugetului UE pentru 2014-2020

Autor: Ioana Nita Postat la 20 februarie 2013 16 afişări

Membrii Parlamentului Eu­ro­pean (PE) au ameninţat că nu vor vota proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) aprobat la începutul lunii de guvernele europene pentru următorii şapte ani, deoarece acesta este cu mult mai redus faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene care se axa pe stimularea creşterii economice şi pe reducerea şomajului.

Membrii Parlamentului Eu­ro­pean (PE) au ameninţat că nu vor vota proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) aprobat la începutul lunii de guvernele europene pentru următorii şapte ani, deoarece acesta este cu mult mai redus faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene care se axa pe stimularea creşterii economice şi pe reducerea şomajului. Avertismentul vine într-o perioadă în care blocul comunitar încearcă să găsească soluţii pentru combaterea crizei datoriilor suverane care ameninţă destrămarea zonei euro. Liderii UE au stabilit bugetul aferent perioadei 2014-2020 la 960 miliarde euro, mai puţin decât propunerea iniţială de 1.047 miliarde euro. Aceasta este pentru prima oară când oficialii europeni reduc bugetul UE, scrie Bloomberg. Joseph Daul, deputat francez care conduce din 2007 Partidul Popular Euro­pean (PPE), cea mai mare formaţiune politică din cadrul PE, a acuzat liderii UE că se comportă la fel ca "vânzătorii de covoare". El a afirmat că statele membre au ignorat PE în negocierile privind bugetul multianual al UE.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parlamentul-european-ameninta-cu-blocarea-bugetului-ue-pentru-2014-2020-10577783
10577783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.