Parisul a decis sa rezolve cu buldozerul problema romilor veniti din Romania

Postat la 30 iulie 2010 7 afişări

Repatrierea imediata a romilor care comit delicte in Franta si colaborarea mai stransa intre politia romana si cea franceza sunt doar doua dintre deciziile luate la intalnirea convocata de Sarkozy pentru a discuta despre "comportamentul romilor si al nomazilor".

O sedinta speciala in care sa fie analizat "comportamentul romilor si al nomazilor din Franta" a fost aranjata de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Intalnirea a avut loc, dupa ce, cu o saptamana in urma, un post de jandarmerie din Franta a fost atacat de un grup de romi. Atacatorii incercau sa razbune moartea unuia dintre ei, care fusese ucis de un jandarm in timpul unei urmariri.

In urma reuniunii, s-a luat decizia ca romii care comit delicte sa fie repatriati "aproape imediat" spre Romania sau Bulgaria, tari de unde vin majoritatea imigrantilor de aceasta etnie. Mai mult, ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat ca intre Franta si Romania va exista un schimb de politisti.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Paris,
Franta,
romi,
delicte,
Franta,
politie
/actualitate/parisul-a-decis-sa-rezolve-cu-buldozerul-problema-romilor-veniti-din-romania-6745121
6745121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.