Parfumuri contrafăcute de 150.000 de euro, la vânzare în Bucureşti

Postat la 09 martie 2013 130 afişări

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R. i-au prins pe cei cinci membri ai unei grupări infracţionale care se ocupa de importul şi comerţul cu produse cosmetice contrafăcute, prin intermediul unei societăţi comerciale din Bucureşti.

Au fost identificate trei puncte de lucru situate în incinta a două complexuri comerciale, unde suspecţii depozitau şi comercializau mărfurile contrafăcute.

În urma acţiunii desfăşurate de poliţişti au fost găsite aproximativ 3.000 de parfumuri purtând mărcile unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă. Valoarea lor pe piaţă se ridică la 150.000 de euro.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea nr. 241/2005, şi de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politie,
fraude,
parfumuri contrafacute,
comert
/actualitate/parfumuri-contrafacute-de-150-000-de-euro-la-vanzare-in-bucuresti-10656562
10656562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.